Rage3D Discussion Area

Rage3D Discussion Area (http://www.rage3d.com/board/index.php)
-   General Hardware (http://www.rage3d.com/board/forumdisplay.php?f=11)
-   -   -Post pics of your computer- (http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=33744307)

nycdarkness Apr 3, 2011 10:27 AM

Quote:

Originally Posted by shadow001 (Post 1336544191)
Moved all 3 cards down to the 2nd, 3rd and 4th X16 PCI slot and the system only sees one card now, so it's definitely related to the motherboard and nothing to do with power or the cards themselves....


Maybe the board needs a bios update?

Rmaing that thing is gonna suck after all that Assembly.

shadow001 Apr 3, 2011 10:39 AM

Quote:

Originally Posted by nycdarkness (Post 1336544202)
Rmaing that thing is gonna suck after all that Assembly.


Flashed the board to the latest Bios, but there's still no difference....The most i can get is 2 functional GTX580's, but i left a message at EVGA support with all the steps i've taken so far, so we'll see if there's a specific bios setting that i can try...

shadow001 Apr 3, 2011 10:44 AM

Quote:

Originally Posted by Soong (Post 1336544192)
Next time, test with air before installing water :)


Would have to build the system twice, and there's still the chance that the water blocks clould still short the motherboard anyhow even if it works fine air cooled...Luck plays a part in this, as there's only so many checks one can realistically do.


Besides,i'd still need air coolers for the CPU's that would get trashed afterwards...Xeons don't come with air coolers.

nycdarkness Apr 3, 2011 10:54 AM

I've had the same problem your having on a evga 790i board once. Turned out to be a bad slot, which resulted in rma. Why not just call them they have like 24/7 tech support don't they?

caveman-jim Apr 3, 2011 10:59 AM

Make a thread for tech support, this is for :Pics:!

shadow001 Apr 3, 2011 11:01 AM

Quote:

Originally Posted by nycdarkness (Post 1336544225)
I've had the same problem your having on a evga 790i board once. Turned out to be a bad slot, which resulted in rma. Why not just call them they have like 24/7 tech support don't they?


Actually, while reading the manual really carefully regarding PCI-e slot management, all 7 PCI slots are enabled by default with the use of 7 seperate jumpers on the board, with the main reason for those jumpers existing is to either troubleshoot a specific slot, or disable PCI-e video cards without having to physically remove them from the slot, so that overclocking can be tested on each card seperately.


So what i'll do is disable PCI-e slot 2/4/6 thru those jumpers and see if the 3rd card starts up that way....

demo Apr 3, 2011 11:11 AM

Feel free to laugh at my cable management and ghetto looking system :) but I swear there just isnt enough room to run all those cables in the hidden cavity and/or make them reach. Do not like this case at all and next build will put some more thought into case and cable management, however at least this one is functional and fairly cool which is the main thing, aesthetics come 2nd for me.


shadow001 Apr 3, 2011 02:16 PM

Muhahahahahaha....All 3 cards are now operational, system is back to full power....:D


Too many people pull the trigger on RMA's as soon as something doesn't work properly...;) :p

Jokerzwild Apr 3, 2011 02:48 PM

Quote:

Originally Posted by shadow001 (Post 1336544364)
Muhahahahahaha....All 3 cards are now operational, system is back to full power....:D


Too many people pull the trigger on RMA's as soon as something doesn't work properly...;) :p

Well don't keep us in suspense! What was the problem?

Progression Apr 3, 2011 03:40 PM

Quote:

Originally Posted by demowhc (Post 1336544244)
Feel free to laugh at my cable management and ghetto looking system :) but I swear there just isnt enough room to run all those cables in the hidden cavity and/or make them reach. Do not like this case at all and next build will put some more thought into case and cable management, however at least this one is functional and fairly cool which is the main thing, aesthetics come 2nd for me.


That's one nasty OC on your 930. :hmm:

shadow001 Apr 3, 2011 04:24 PM

Quote:

Originally Posted by Jokerzwild (Post 1336544387)
Well don't keep us in suspense! What was the problem?


Combo of needing the latest BIOS, and using an extra 6 pin power cable for an auxiliary connector that supplies power for the video cards...Up to 2 cards there's no need for it, for 3 or 4 card combo's and even with the cards at stock clocks, it's needed bigtime.


Lucky for me, my power supply has outputs for 4 card configurations, so i still had a spare PCI-e cable left over in the PSU kit...:D

BababooeyHTJ Apr 3, 2011 04:35 PM

Quote:

Originally Posted by demowhc (Post 1336544244)
Feel free to laugh at my cable management and ghetto looking system :) but I swear there just isnt enough room to run all those cables in the hidden cavity and/or make them reach. Do not like this case at all and next build will put some more thought into case and cable management, however at least this one is functional and fairly cool which is the main thing, aesthetics come 2nd for me.

The Antec 1200 is a real bastard for cable management. What are you using for fans? Are they on a controller?

nycdarkness Apr 3, 2011 04:41 PM

Quote:

Originally Posted by BababooeyHTJ (Post 1336544459)
The Antec 1200 is a real bastard for cable management. What are you using for fans? Are they on a controller?

Any psu with decent wattage and not modular is a bastard in cable management haha.

TriGGlety Apr 3, 2011 06:07 PM

Quote:

Originally Posted by demowhc (Post 1336544244)
Feel free to laugh at my cable management and ghetto looking system :) but I swear there just isnt enough room to run all those cables in the hidden cavity and/or make them reach. Do not like this case at all and next build will put some more thought into case and cable management, however at least this one is functional and fairly cool which is the main thing, aesthetics come 2nd for me.


Its so sad, the youth/gimps of today. SO SO ****in sad.

Do i give a **** about cable management?
This is sadness really has grown this decade with PC users. Total gimpish.
Youth gone soft these days.
Cable. I dont give a **** about what it looks like inside.
Sayin'.
As long as it all works and is good for you.

Debello Apr 3, 2011 06:28 PM

Quote:

Originally Posted by shadow001 (Post 1336544147)
Do they exist?.....Last i heard, the largest ones were 24" screens.


Besides, i like the native resolution of 30" screens(2560*1600 each)...:D

Yes, they have been release

Quote:

Originally Posted by SIrPauly (Post 1336542118)
The Acer monitor that is 27 inches is now available, thanks goes to Anton:

http://www.newegg.com/Product/Produc...D=3955457&SID=


demo Apr 3, 2011 11:36 PM

Quote:

Originally Posted by Phrygian (Post 1336544420)
That's one nasty OC on your 930. :hmm:

Yes but thats only because I'm a nasty man. :evil: Seriously though temps are decent.
I have 3 120mm Noctuas mounted on the inside (mobo side) of the HDD bays which do a good job, like so-


Quote:

Originally Posted by BababooeyHTJ (Post 1336544459)
The Antec 1200 is a real bastard for cable management. What are you using for fans? Are they on a controller?

Its the worst case I have ever used and no the fans arnt on a controller, I have some using the low RPM switch and others going flat out (Noctuas)

Quote:

Originally Posted by TriGGlety (Post 1336544497)
Its so sad, the youth/gimps of today. SO SO ****in sad.

Do i give a **** about cable management?
This is sadness really has grown this decade with PC users. Total gimpish.
Youth gone soft these days.
Cable. I dont give a **** about what it looks like inside.
Sayin'.
As long as it all works and is good for you.

Ey I'm probably older than you, and I said you may laugh at my cable management not call me a gimp!
....................../´¯/)
....................,/¯../
.................../..../
............./´¯/'...'/´¯¯`·¸
........../'/.../..../......./¨¯\
........('(...´...´.... ¯~/'...')
.........\.................'...../
..........''...\.......... _.·´
............\..............(
..............\.............\... :p

Sound_Card Apr 4, 2011 12:25 AM

Quote:

Originally Posted by demowhc (Post 1336544244)


Nice time Machine... ;)






















And nice computer.

Perky McGiggles Apr 4, 2011 12:32 AM

Quote:

Originally Posted by TriGGlety (Post 1336544497)
Its so sad, the youth/gimps of today. SO SO ****in sad.

Do i give a **** about cable management?
This is sadness really has grown this decade with PC users. Total gimpish.
Youth gone soft these days.
Cable. I dont give a **** about what it looks like inside.
Sayin'.
As long as it all works and is good for you.

What the ****?

demo Apr 4, 2011 12:38 AM

Quote:

Originally Posted by Sound_Card (Post 1336544712)
Nice time Machine... ;)

:lol:

nycdarkness Apr 4, 2011 12:49 AM

Quote:

Originally Posted by demowhc (Post 1336544691)
Yes but thats only because I'm a nasty man. :evil: Seriously though temps are decent.

What's your vcore at? My 930 could hit 3.9 stable with 1.21ish Vcore. However, going over 4ghz required a huge vcore increase.

demo Apr 4, 2011 12:54 AM

Quote:

Originally Posted by nycdarkness (Post 1336544730)
What's your vcore at? My 930 could hit 3.9 stable with 1.21ish Vcore. However, going over 4ghz required a huge vcore increase.

I use 1.418v for 4.41 (21x210) temps reach mid 80's in prime with HT enabled, in gaming it would be lucky to hit mid 60's at most in a very CPU heavy game, which is too high for some and thats completely understandable, but its perfectly fine for me...

Here is a pic of my m8's Tri 6970 system for all you AMD fanbois, and yes its much neater than mine :P


In case anyone is interested we had a little bench session, battle of the Tri systems, me oc'd to 4.41 and 930/2100, him 4.2 (i950) and 980/2900 (?)

3Dmark11
Me: 15344
Him: 13258

Heaven (all maxed, 8xAA, Extreme Tess, 1080p)
Me: 92.8 fps
Him: 74.6 fps

nycdarkness Apr 4, 2011 01:08 AM

I've just switched to 6950 (shader unlocked) trifire this past week. I haven't really looked into ocing them past 900 yet. Waiting on water for that, as temps are quite high for the top card. I am surprised your friend runs that oc on air. I was considering getting another 580 at the time to add to the 2 I had but i ended up selling the 580s for 880 bucks. With rebates and some newegg gift codes I got the 3 6950s for 720 or so. More power ad got some cash for it. Can't complain. Plus I don't think my 1k psu would of handled tri 580s.

I feel a bit bad for your friend =P. My 3dmark11 P score is pretty similar and I am sure it cost him more =P lol

demo Apr 4, 2011 01:22 AM

Quote:

Originally Posted by nycdarkness (Post 1336544740)
I've just switched to 6950 (shader unlocked) trifire this past week. I haven't really looked into ocing them past 900 yet. Waiting on water for that, as temps are quite high for the top card. I am surprised your friend runs that oc on air. I was considering getting another 580 at the time to add to the 2 I had but i ended up selling the 580s for 880 bucks. With rebates and some newegg gift codes I got the 3 6950s for 720 or so. More power ad got some cash for it. Can't complain. Plus I don't think my 1k psu would of handled tri 580s.

I feel a bit bad for your friend =P. My 3dmark11 P score is pretty similar and I am sure it cost him more =P lol

I dont think he runs those clocks 24/7 on his 6970's, and the 6950 was only $40 cheaper here, so he thought screw it might aswell pay a little extra knowing the cards are rated to run a 6970 clocks etc.



BTW we did a value vs performance test, ie 2 x 580 vs 3 x 6970 cause they are similar in price.

3Dmark11
Me: 12224
Him:13258

Heaven (same settings as above)
Me: 67 fps
Him: 74 fps

So 3 x 6970 is actually closer to 2 x 580 albeit a little faster, however you also have the features, IQ enhancments and 3D to take into consideration. We went different routes, he has gone eyefinity, I have gone 3D.

nycdarkness Apr 4, 2011 01:25 AM

Quote:

Originally Posted by demowhc (Post 1336544751)
I dont think he runs those clocks 24/7 on his 6970's, and the 6950 was only $40 cheaper here, so he thought screw it might aswell pay a little extra knowing the cards are rated to run a 6970 clocks etc.

Ah ic. Here it's like 70-80 bucks. X3 80 dollar difference here is a 4th 6950

BababooeyHTJ Apr 4, 2011 03:36 AM

Quote:

Originally Posted by demowhc (Post 1336544691)

Its the worst case I have ever used and no the fans arnt on a controller, I have some using the low RPM switch and others going flat out (Noctuas)


Oh, I had some low speed yate loons and with the Molex connectors on every fan there was just no room behind the mobo tray. There is also just no good spot to run cables inside of the case. One other thing that bothers me is having to pull both side panels off and removing all of the screws on the drive bays just to clean the air filters. Other than that it does work well and I think that it is a decent looking case.

On a single 6950 I did see an almost 10c drop in gpu temp when I moved from an Antec 1200 to an FT-02. I really love that case.

demo Apr 4, 2011 04:41 AM

Quote:

Originally Posted by BababooeyHTJ (Post 1336544792)
Oh, I had some low speed yate loons and with the Molex connectors on every fan there was just no room behind the mobo tray. There is also just no good spot to run cables inside of the case. One other thing that bothers me is having to pull both side panels off and removing all of the screws on the drive bays just to clean the air filters. Other than that it does work well and I think that it is a decent looking case.

On a single 6950 I did see an almost 10c drop in gpu temp when I moved from an Antec 1200 to an FT-02. I really love that case.

Ha no kidding there's so many fans on the case plus the extra ones I have added they pretty much take up all the room with thier molex connectors behind the mobo tray, I seriously cannot fit another thing in there and its a bitch just to get the side back on. I really want a new case.. Also despite its large look its very crampt in there, the Thermaltake Armor+ for example is sooo much roomier. I also removed the air filters and cut the metal mesh out from the rear fans to increase air flow, the difference is dramatic to say the least, it's like a tornado in there..

shadow001 Apr 4, 2011 11:37 AM

Quote:

Originally Posted by demowhc (Post 1336544812)
Ha no kidding there's so many fans on the case plus the extra ones I have added they pretty much take up all the room with thier molex connectors behind the mobo tray, I seriously cannot fit another thing in there and its a bitch just to get the side back on. I really want a new case.. Also despite its large look its very crampt in there, the Thermaltake Armor+ for example is sooo much roomier. I also removed the air filters and cut the metal mesh out from the rear fans to increase air flow, the difference is dramatic to say the least, it's like a tornado in there..


You basically need the same case i'm using right now, and there's nothing bigger than this apart from a custom designed mountain mods or little dragon case, and with all the foam insulation that comes with it on the side panels and front panel,it's as quiet at a mouse, but it isn't a cheap case(nearly 500$ for the all black edition, 50$ cheaper for the other 2 versions,
same looks and size though)


Lian Li V2120x... :D

Anyhow,i got to the point of setting up a fair chunk of software already, and all the windows updates are done, so here's the base temperatures i'm getting running LinX(aka intel burn test) on all 24 threads at 100% loads..




Hottest CPU core barely hits 60*C on processor 1(lowest is in the high 30's on processor 0), and the thermal junction where they normally start to throttle down to protect themselves is 96*C....I got a lot of wiggle room here...:D

shadow001 Apr 4, 2011 01:37 PM

Now rocking at 3.6 Ghz for each processor with hyperthreading and turbo mode enabled at 1.3 volts V-core....1 Ghz overclock for each CPU in a dual socket motherboard, with twice as many Bios settings as a single socket motherboard and all memory slots full for both CPU's...:D


Not sure if i can push much higher as one of the CPU's is already running in the low 80's, so the cooling is working much harder now, but i'm happy with what i got so far...:)

demo Apr 4, 2011 02:41 PM

Very nice m8, looking foward to some benches :drool: That is a serious monster.

As for the case, I have seen a nice looking case with a glass side panel and the mobo sits sideways so the gfx cards exhaust out the top. I dont know if its a server case but I saw a guy with a watercooled system and pair of 6990's at the PC shop (I happen to live near the best shop in Melbourne) and man did it look sweet plus it had heaps of room.

shadow001 Apr 4, 2011 03:33 PM

Quote:

Originally Posted by demowhc (Post 1336545209)
Very nice m8, looking foward to some benches :drool: That is a serious monster.

As for the case, I have seen a nice looking case with a glass side panel and the mobo sits sideways so the gfx cards exhaust out the top. I dont know if its a server case but I saw a guy with a watercooled system and pair of 6990's at the PC shop (I happen to live near the best shop in Melbourne) and man did it look sweet plus it had heaps of room.






Runs nice and stable at 180Mhz QPI speeds, wich is actually pretty impressive since this is a dual socket motherboard afterall, and all memory slots full, wich normally doesn't help when it comes to overclocks...


It actually doubled my previous best with a 980x running at 4.56 Ghz in LinX using the same problem size and memory amount, and i can't figure out why that is, since there's still nearly a 1 Ghz difference between both setups....It's not just simply going from a system that handles 12 threads to one that handles 24 at the same clock speeds, wich one expects scores to double in those cases....There's more to it than that here.


In any case, from now on i'll increase the QPI and voltages by very small batches and see if i can hit the magic 200Mhz QPI mark....At wich point the system will by running at 4 Ghz even..:D


All times are GMT -5. The time now is 09:30 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.5
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All trademarks used are properties of their respective owners. Copyright 1998-2011 Rage3D.com