Go Back   Rage3D » Rage3D Discussion Area » Archived Discussions » Radeon Technical Support
Rage3D Subscribe Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

Radeon Technical Support Radeon technical support forum for all Radeon products from the classic Radeon to the latest cutting edge family of graphics cards.

 
 
Thread Tools Display Modes
Old Oct 22, 2009, 06:22 PM   #1
Advertisement (Guests Only)

Login or Register to remove this ad
Venomelite
Newbie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 8
Venomelite is still being judged by the masses


Flat Panel Display Radeon 5850 Dual Display + Win7 retail x64 Video glitching

Hey guys, just recently got a Diamond 5850 and decided to borrow my friends monitor (Acer H213H) to have some fun with Dual Display. When any activity is being done on the main display (Samsung T260HD) I get random glitchiness on the top display (Which is the Acer) the video below will show you what I mean..

http://s389.photobucket.com/albums/o...t=100_0315.flv

It also happends when I launch a game, generally when I am in the in game menu (Crysis comes to mind) but happened in most apps, dont think it really is specifically an app just any. System specs are as follows..

AMD Phenom 9550 Quad Core
MSI K9A2CF
Rosewill 950watt psu
1x Diamond ATI Radeon 5850
4x Segate HDs RAID 0
1x DVD ROM
1x DVD Burner
Samsung T260HD (Monitor on bottom of desk)
Acer H213H (Monitor on top of desk)
ATI Catalyst 9.10 (Also happened on 9.11 Betas)
Windows 7 x64 retail

First time really messing around with dual displays so I am not very familiar with it, if I missed something let me know. Both displays do not have the same native res either. 1920x1080 on the Acer and 1920x1200 on the Sammy. Thanks for your time

Last edited by Venomelite : Oct 22, 2009 at 06:23 PM. Reason: Fogot to add something.
Venomelite is offline  
Old Oct 22, 2009, 06:33 PM   #2
spyre
ATI Beta Tester
 
Join Date: Jan 2003
Location: United Kingdom England
Posts: 18,438
spyre is still being judged by the masses


Default

Disable overdrive til the bug gets fixed. If you dont the clocks revert to 157 / 300 which isn't enough to run more than one monitor.
__________________
I do work for AMD
AMD/ATI Beta Tester
spyre is offline  
Old Oct 22, 2009, 06:40 PM   #3
Venomelite
Newbie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 8
Venomelite is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by spyre View Post
Disable overdrive til the bug gets fixed. If you dont the clocks revert to 157 / 300 which isn't enough to run more than one monitor.

Wow those are some horrid clocks.. so, its a known bug then and just noticing something else (after I disable overdrive) for the current values listing if I use the mousewheel and rapidly move a page up and down my gpu clock raises to 725 and then back to 400 if i leave it alone (memory clocks stay the same) and my gpu activity is 0% considering I am not even running any 3d apps at all. Thanks though, at least my display no longer glitches/flickers etc.
Venomelite is offline  
Advertisement (Guests Only)
Login or Register to remove this ad
Old Oct 27, 2009, 07:06 PM   #4
RickCain
Radeon R300
 
Join Date: Dec 2002
Location: Ummmmmm.....
Posts: 193
RickCain is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by Venomelite View Post
Wow those are some horrid clocks.. so, its a known bug then and just noticing something else (after I disable overdrive) for the current values listing if I use the mousewheel and rapidly move a page up and down my gpu clock raises to 725 and then back to 400 if i leave it alone (memory clocks stay the same) and my gpu activity is 0% considering I am not even running any 3d apps at all. Thanks though, at least my display no longer glitches/flickers etc.
Boy am I glad I saw this thread as I thought my 5870 was bad.....

Mine jumps to 850 core when I move the mouse too

Hopefully will be fixed on next release of CAT's.
__________________
EVGA X58
3 x 2048 Dominator sticks
i7 920 (3.4ghz)
DD T Rack
PPC 850 Power Supply
5870
1 x 300 Vello HD OS
1 x 1TB HD storage
Cooling brought to you by Dtek and Feser!
RickCain is offline  
Old Nov 5, 2009, 09:28 PM   #5
krkk123
Newbie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 4
krkk123 is still being judged by the masses


Default

I have the same glitching issue with my brand new 5870 Vapor-X. I have not enabled overdrive. Any idea how I can get this to stop jumping around on my second display?

In my case I have 2 HannSpree HF 257 24" monitors at 1920 x 1080 60Hz. I beleive my overdrive is disabled by default. I am dual booting both Vista x64 and Windows 7 x64. I notice the problem with both OS but more so in Windows 7. I have uninstalled the drive multiple times and even tried both catalyst 9.9 and 9.10 versions, same issue.

I am trying to figure out if this is a lemon card or bad drivers. THis only happens in extended display mode. When I choose single for Clone there is no glitching.

Thanks,
Joe
krkk123 is offline  
Old Nov 5, 2009, 10:51 PM   #6
caveman-jim
Deposed King of Rage3D
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 49,000
caveman-jim doesn't need no stinkin' badgescaveman-jim doesn't need no stinkin' badgescaveman-jim doesn't need no stinkin' badgescaveman-jim doesn't need no stinkin' badgescaveman-jim doesn't need no stinkin' badgescaveman-jim doesn't need no stinkin' badgescaveman-jim doesn't need no stinkin' badgescaveman-jim doesn't need no stinkin' badgescaveman-jim doesn't need no stinkin' badges


Default

Driver issue, try OpenCL beta's from AMD developer zone (google ATi Stream 2.0 beta4 and look under downloads)
caveman-jim is offline  
Old Nov 6, 2009, 09:56 PM   #7
krkk123
Newbie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 4
krkk123 is still being judged by the masses


Default

Ok I am going to uninstall my 9.10 driver and install this beta driver. I will post my results shortly.

Thanks for replying.
krkk123 is offline  
Old Nov 6, 2009, 10:18 PM   #8
krkk123
Newbie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 4
krkk123 is still being judged by the masses


Default

Ok i installed the beta but what am I supposed to do next? I have uninstalled my driver and installed the stream beta 4 but its does not include a driver.

Sorry for being a noob lol.
krkk123 is offline  
Old Nov 7, 2009, 12:41 AM   #9
krkk123
Newbie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 4
krkk123 is still being judged by the masses


Default

Ok I have been researching this issue all night and found a great thread that has a temp solution that worked for me.
http://forums.amd.com/game/messagevi...VIEWTMP=Linear

Pretty much ATI Powerplay is the culprit that causes flickering on a second monitor. These guys suggest downloading the AMD GPU Clock Tool and manualy setting your default clock/memory speeds to factory default. This effectivley kills powerplay.

Thought I would share this with you guys.

Hope ATI fixes this issue soon with a driver update.

For those that dont konw this problem is with people with 2 monitors.
krkk123 is offline  
Old Feb 5, 2010, 05:45 PM   #10
PiGsEaR
Newbie
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1
PiGsEaR is still being judged by the masses


Default

Hi

I have just bought an MSI 5850 and have an identical horizontal flicker/tearing issue on both screens, manly the 2nd. It seems to be definitely related to extended screen mode. 22" at 1680 and 19" at 1280. Putting the 22" at 1280 did not resolve.

Interestingly one time it was tearing on the main screen. I disabled the 2nd screen from the CCC task bar icon, the flicker disappeared, I enabled the 2nd mon again and the flicker/tear moved to the 2nd. The horizontal tearing is most obvious if left in extended mode whilst playing BF2.

I have an OCZ 600w PSU and a P31 intel chipset Gygabyte board. There was no issue running the previous 800 GTS before this ATI card.

This is the second card, as I presumed the first was faulty :s

Any fix for you guys yet?

Last edited by PiGsEaR : Feb 5, 2010 at 05:47 PM.
PiGsEaR is offline  
Old Feb 7, 2010, 02:21 PM   #11
Mystik
Radeon Arctic Islands
 
Join Date: Jun 1999
Location: Canada etobicoke
Posts: 5,625
Mystik is still being judged by the masses


Default

none of the fixes already posted work for you?
__________________
low yield toner cartridge.
Mystik is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Playing videos (esp HD) in full screen mode crashes display driver: 5850 + win7 64bit Slides AMD Radeon Software Discussion and Support 11 Nov 6, 2009 06:16 PM
X1650XT can't do dual display with S-video? Dk975 AMD Radeon Software Discussion and Support 0 Sep 20, 2007 09:04 PM
Problem with video players on Dual Display. JonZ AMD Radeon Discussion and Support 0 Feb 27, 2005 07:42 PM
Video capturing with dual display? DjC Legacy ATI Discussion and Technical Support 2 Jul 8, 2003 12:24 PM
Dual Display Video cards iampedro General Hardware 1 Feb 8, 2002 11:35 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:52 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.6.5
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All trademarks used are properties of their respective owners. Copyright ©1998-2011 Rage3D.com
Links monetized by VigLink