Go Back   Rage3D » Rage3D Discussion Area » Graphics Technology Forums » Other Graphics Cards and 3D Technologies
Rage3D Subscribe Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

Other Graphics Cards and 3D Technologies Discussion forum for any graphics hardware not provided by AMD/ATI. Also place to discuss 3D technologies such as 3D Stereo, PhysX and other interesting developments/rumours in the 3D industry.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old Jun 24, 2021, 05:51 AM   #1
Advertisement (Guests Only)

Login or Register to remove this ad
Ravens Nest
R380
 
Join Date: Apr 2003
Location: United Kingdom UK.
Posts: 521
Ravens Nest once held a door open for a complete strangerRavens Nest once held a door open for a complete strangerRavens Nest once held a door open for a complete stranger


Default AMD FidelityFX works on the GTX970! (and maybe others too?)

I downloaded the rift breaker demo and FSR works on my Nvidia gtx 970!

There's a YouTube video in Russian where he tests a couple of games with the 970 using FSR, (nearly) free performance win win for me!!

__________________
http://forums.hexus.net/

Last edited by Ravens Nest : Jun 24, 2021 at 06:37 AM. Reason: Sorted out youtube.
Ravens Nest is online now   Reply With Quote
Old Jun 24, 2021, 04:39 PM   #2
Seyiji
Team 🌙 Moon
 
Join Date: Jun 2004
Location: Manches Manchesville
Posts: 14,767
Seyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of Reputation


Default

Quote:
Originally Posted by Ravens Nest View Post
I downloaded the rift breaker demo and FSR works on my Nvidia gtx 970!

There's a YouTube video in Russian where he tests a couple of games with the 970 using FSR, (nearly) free performance win win for me!!

Hawt.

Also free is free :3
__________________
,____,
[^_^]
/)___)

-"---"-
Rage3D PC Gaming Hit-List
Official PC Gaming Deals Thread
Has the above thread been misplaced/renamed/merged/stickied/locked? Well then there's a doins transpirin! Find the tome and bring forth the sacrifice to restore peace and order.
"VIAGRA FALLS, slowly I turned, and step by step, inch by inch, I walked up to him, I smashed him, I hit him, I bonked him, I bopped him, I socked him and I mashed his face and I knocked him down."
Seyiji is offline   Reply With Quote
Old Jun 24, 2021, 04:44 PM   #3
Trunks0
Keeping an open mind
 
Join Date: Nov 2000
Location: Canada Vancouver, B.C., Canada
Posts: 20,497
Trunks0 once won a refrigerator on 'The Price is Right'Trunks0 once won a refrigerator on 'The Price is Right'Trunks0 once won a refrigerator on 'The Price is Right'Trunks0 once won a refrigerator on 'The Price is Right'Trunks0 once won a refrigerator on 'The Price is Right'Trunks0 once won a refrigerator on 'The Price is Right'


Subscriber
Default

Yeah it part of why FSR is getting the praise that it is. It's a decent up-scaler and it works on just about everything.

*edit*
Pro-tip you can also layer sharpening filters on top. So if you have a Radeon you can use RIS from the drivers and with nVidia you can use FreeStyle shaders.
__________________
-Trunks0
not speaking for all and if I am wrong I never said it.
(plz note that is meant as a joke)


System:
Gigabyte Z87X D3H - Intel i7 4770k @ 4.5Ghz - CoolerMaster Hyper 212 Black RGB - 16Gb Kingston HyperX Black DDR3-1600 - Asus DRW-24F1ST DVD±RW - Samsung 850 Evo 250Gib - 4TiB Seagate - Asus Radeon R9 Fury STRIX - Creative AE-5 Plus - Windows 10 64-bit
Trunks0 is offline   Reply With Quote
Advertisement (Guests Only)
Login or Register to remove this ad
Old Jun 24, 2021, 05:41 PM   #4
Seyiji
Team 🌙 Moon
 
Join Date: Jun 2004
Location: Manches Manchesville
Posts: 14,767
Seyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of ReputationSeyiji has achieved the Highest Pinnacle of Reputation


Default

Quote:
Originally Posted by Trunks0 View Post
Yeah it part of why FSR is getting the praise that it is. It's a decent up-scaler and it works on just about everything.

*edit*
Pro-tip you can also layer sharpening filters on top. So if you have a Radeon you can use RIS from the drivers and with nVidia you can use FreeStyle shaders.
HW Unboxed said they already have a sharpening pass with FSR but extra sharpening could be coo if done in moderation mebbe.

Needs moar games to test to see.
__________________
,____,
[^_^]
/)___)

-"---"-
Rage3D PC Gaming Hit-List
Official PC Gaming Deals Thread
Has the above thread been misplaced/renamed/merged/stickied/locked? Well then there's a doins transpirin! Find the tome and bring forth the sacrifice to restore peace and order.
"VIAGRA FALLS, slowly I turned, and step by step, inch by inch, I walked up to him, I smashed him, I hit him, I bonked him, I bopped him, I socked him and I mashed his face and I knocked him down."
Seyiji is offline   Reply With Quote
Old Jun 24, 2021, 05:54 PM   #5
SIrPauly
Did someone say, RGSSAA?
 
Join Date: May 2001
Location: United States New England
Posts: 17,037
SIrPauly can beat 'Minesweeper' on any difficultySIrPauly can beat 'Minesweeper' on any difficultySIrPauly can beat 'Minesweeper' on any difficulty


Default

Fwiw

FreeStyle:

Not all games can use the FreeStyle filters, the game has to be supported by Nvidia, but the list is quite large. There is filter named, Details, and has four separate sliders which are Sharpen, Clarity, Hdr Toning and Bloom.

There is the, Sharpen filter which has two sliders, Intensity and Ignore Film grain.

This one was just released with the latest drivers and my favorite one, Sharpen +, and has two sliders, Intensity and my favorite part, Texture Detail slider.

Control Panel:

There is a setting, Image Sharpening, which has two sliders, Sharpen and Ignore Film Grain

Then there is a third party tool, ReShade that has a tremendous amount of tweaks, including filters that sharpen.
__________________
Really enjoy 3d gaming flexibility; a gamer's best friend!
SIrPauly is offline   Reply With Quote
Old Jun 24, 2021, 06:17 PM   #6
Trunks0
Keeping an open mind
 
Join Date: Nov 2000
Location: Canada Vancouver, B.C., Canada
Posts: 20,497
Trunks0 once won a refrigerator on 'The Price is Right'Trunks0 once won a refrigerator on 'The Price is Right'Trunks0 once won a refrigerator on 'The Price is Right'Trunks0 once won a refrigerator on 'The Price is Right'Trunks0 once won a refrigerator on 'The Price is Right'Trunks0 once won a refrigerator on 'The Price is Right'


Subscriber
Default

nVidia's Freestyle is Reshade simplified and made for nVidia. You can actually use ReShade filters in Freestyle because of this.
__________________
-Trunks0
not speaking for all and if I am wrong I never said it.
(plz note that is meant as a joke)


System:
Gigabyte Z87X D3H - Intel i7 4770k @ 4.5Ghz - CoolerMaster Hyper 212 Black RGB - 16Gb Kingston HyperX Black DDR3-1600 - Asus DRW-24F1ST DVD±RW - Samsung 850 Evo 250Gib - 4TiB Seagate - Asus Radeon R9 Fury STRIX - Creative AE-5 Plus - Windows 10 64-bit
Trunks0 is offline   Reply With Quote
Old Jun 24, 2021, 07:16 PM   #7
SIrPauly
Did someone say, RGSSAA?
 
Join Date: May 2001
Location: United States New England
Posts: 17,037
SIrPauly can beat 'Minesweeper' on any difficultySIrPauly can beat 'Minesweeper' on any difficultySIrPauly can beat 'Minesweeper' on any difficulty


Default

I think Crosire, the creator of Reshade works for Nvidia.


If I need a bit of sharpening, and desire efficiency, use the Control Panel.

If I am playing a FreeStyle supported game, use the Sharpen + filter if I have plenty of framerate to spare.

If I am playing a title like Supreme Commander 2 or a title that is not on the FreeStyle list, use a Reshade sharpening filter.


My favorite is the Sharpen + filter in FreeStyle.
__________________
Really enjoy 3d gaming flexibility; a gamer's best friend!

Last edited by SIrPauly : Jun 24, 2021 at 07:25 PM. Reason: Minor correction Spelling error
SIrPauly is offline   Reply With Quote
Old Jun 24, 2021, 07:36 PM   #8
SIrPauly
Did someone say, RGSSAA?
 
Join Date: May 2001
Location: United States New England
Posts: 17,037
SIrPauly can beat 'Minesweeper' on any difficultySIrPauly can beat 'Minesweeper' on any difficultySIrPauly can beat 'Minesweeper' on any difficulty


Default

Quote:
Originally Posted by Trunks0 View Post
nVidia's Freestyle is Reshade simplified and made for nVidia. You can actually use ReShade filters in Freestyle because of this.
Remember a posting conversation with Timothy Lottes, the creator of Nvidia's Fxaa and Txaa, and asked him, if Nvidia likes tools like Sweet Fx? You get the robot like response, we can't discuss future products or features, but he did offer, we're looking into it.
__________________
Really enjoy 3d gaming flexibility; a gamer's best friend!
SIrPauly is offline   Reply With Quote
Old Jul 1, 2021, 10:33 AM   #9
pax
Rage3D Spammer
 
Join Date: Apr 2001
Location: Canada Grand Falls, New Brunswick, Canada
Posts: 29,143
pax once won a refrigerator on 'The Price is Right'pax once won a refrigerator on 'The Price is Right'pax once won a refrigerator on 'The Price is Right'pax once won a refrigerator on 'The Price is Right'pax once won a refrigerator on 'The Price is Right'pax once won a refrigerator on 'The Price is Right'


Default

Some guy just created a mod for GTAV to run FSR. Its so easy and quick to do but is probably gonna need some work top get to run properly.

__________________
I talked to the tree. Thats why they put me away!..." Peter Sellers, The Goon Show
Only superficial people cant be superficial... Oscar Wilde
https://www.plasma-universe.com/pseudoskepticism/

Piledriver Rig 2016: Gigabyte G1 gaming 990fx. FX 8350 cpu. XFX RX 480 GTR Cats 21.6.1, SoundBlaster ZXR, 2 x 8 gig ddr3 1866 Kingston. 1 x 2tb Firecuda seagate with 8 gig mlc SSHD. Sharp 60" 4k 60 hz tv. Win 10 home.

Ryzen Rig 2017: Gigabyte X370 K7 F50d bios. Ryzen 1700x. 2 x 8 ddr4 3600 (@3200) Gskill. Sapphire Vega 64 Reference Cooler Cats 21.6.1. Soundblaster X Ae5, 32" Dell S3220DGF 1440p Freesync Premium Pro monitor, Kingston A2000 1TB NVME. 4 TB HGST NAS HD. Win 10 pro.

Ignore List: Keystone... -My Baron he wishes to inform you that vendetta, as he puts it in the ancient tongue, the art of kanlee is still alive... He does not wish to meet or speak with you...-
"Either half my colleagues are enormously stupid, or else the science of darwinism is fully compatible with conventional religious beliefs and equally compatible with atheism." -Stephen Jay Gould, Rock of Ages.
"The Intelligibility of the Universe itself needs explanation. It is not the gaps of understanding of the world that points to God but rather the very comprehensibility of scientific and other forms of understanding that requires an explanation." -Richard Swinburne


www.realitysandwich.com

www.makepovertyhistory.org
pax is offline   Reply With Quote
Old Jul 1, 2021, 02:15 PM   #10
Trunks0
Keeping an open mind
 
Join Date: Nov 2000
Location: Canada Vancouver, B.C., Canada
Posts: 20,497
Trunks0 once won a refrigerator on 'The Price is Right'Trunks0 once won a refrigerator on 'The Price is Right'Trunks0 once won a refrigerator on 'The Price is Right'Trunks0 once won a refrigerator on 'The Price is Right'Trunks0 once won a refrigerator on 'The Price is Right'Trunks0 once won a refrigerator on 'The Price is Right'


Subscriber
Default

That is awesome
__________________
-Trunks0
not speaking for all and if I am wrong I never said it.
(plz note that is meant as a joke)


System:
Gigabyte Z87X D3H - Intel i7 4770k @ 4.5Ghz - CoolerMaster Hyper 212 Black RGB - 16Gb Kingston HyperX Black DDR3-1600 - Asus DRW-24F1ST DVD±RW - Samsung 850 Evo 250Gib - 4TiB Seagate - Asus Radeon R9 Fury STRIX - Creative AE-5 Plus - Windows 10 64-bit
Trunks0 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video card squeal GTX970 Destroy Other Graphics Cards and 3D Technologies 5 Dec 13, 2017 06:53 AM
Nvidia’s GTX970 has a rather serious memory allocation bug acroig Other Graphics Cards and 3D Technologies 4 Jan 23, 2015 08:36 PM
EVGA GTX970 Superclocked OverclockN' General Hardware 54 Oct 28, 2014 09:34 AM
No signal but video card works, and everything else works fine?!! Kurtcobain14581 Radeon Technical Support 6 Dec 28, 2005 10:42 AM
COD Fix that works mahogny AMD Radeon Software Discussion and Support 6 Dec 8, 2003 11:58 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:50 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.6.5
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
All trademarks used are properties of their respective owners. Copyright ©1998-2011 Rage3D.com
Links monetized by VigLink