Go Back   Rage3D » Rage3D Discussion Area » Graphics Technology Forums » AMD Radeon Discussion and Support
Rage3D Subscribe Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

AMD Radeon Discussion and Support General discussion, tweaking, overclocking and technical support questions about discrete Radeon graphics products.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old Dec 3, 2001, 07:33 AM   #1
Advertisement (Guests Only)

Login or Register to remove this ad
Stanic
Radeon R100
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 49
Stanic is still being judged by the masses


Default Radeon 8500 -- Bought card, returned card, bought again....questions???

Originally, I bought the Radeon 8500 and loaded it onto a clean install of WinXP Pro. Everything went well. I ran 3dMark2001 and scored just over 8000. I'm using a Promise FastTrak 100 controller card whereby I had my Quantum AS Fireball connected to the main channel and two 30 Gig IBM drives as Master/Slave on the secondary channel of the Promise card.

I returned the Radeon 8500....don't ask why.

I bought the Radeon 8500 card again...retail card as before also.

Now, I did a clean install of WinXP Home and loaded the latest unofficial Radeon drivers 3286. All went well. This time, I also loaded the latest Intel Chipset drivers for my Intel 850 P4T-E Asus MOBO. When loading them, they installed but did not ask me to reload the system. This I found odd, but there were no errors and I restarted anyways. The other thing different is that I now have the two IBM 30Gig hard drives setup in a Stripe Array off the main channel. They are recognized as 1 58Gig partition. The Quantum is setup as a Master on the secondary channel partitioned in two. I ran 3DMark2001 and score just over 7500.

What's different here from the first time around...

Could this Radeon be slower than the first or defective?

Is WinXP Pro faster than WinXP Home?

Did loading the chipset drivers screw me up?

Isn't setting up the two IBM drives in a stripe array faster than having them on their own as I did with the Quantum the first time around?

I forget what ATI drivers I used the first time around when I had the card.

Any suggestions...sorry for the length of this.

Asus P4T-E MOBO
WinXP Home with all latest updates
512 Samsung RDRAM PC800 modules (2x256)
Promise FastTrak 100 controller card
Two IBM 30Gig drives in stripe array
One 40 Gig Quantum Fireball AS Plus drive
ATI Radeon 8500 Retail
Sony 12x DVD ROM
Creative 8x CDRW
Sound Blaster Live Value

thanks!!!

Last edited by Stanic : Dec 3, 2001 at 08:08 AM.
Stanic is offline   Reply With Quote
Old Dec 3, 2001, 08:35 AM   #2
Dabson!~
Radeon R420
 
Join Date: Nov 2001
Location: Montreal !!
Posts: 209
Dabson!~ is still being judged by the masses


Smile What can go wrong might go wrong...

Sometimes it's a little different how windows goes in or a file or a driver just isn't perfectly right or a new harddrive added makes a difference good or bad...
All I can say is if you have somthing good stay with it, returning
the other card that is running at it's peak and was made perfectly you threw away and got another that is probably clocked a little lower or the ram is running at 3.8 ns instead of 3.6 ns or something like that, it makes a difference in benches I can tell you that for sure. So I personally think it's the way you configured your PC and the card is fine, how does it look and run, smooth ??
__________________
Dabson!~ Hykydo!~ Story's.... Fun Guy,but,now sad has lost both parents....Loves chating about games,sex,funny stories,Graphic cards. Never take anything I say offensive please... all in fun.
Dabson!~ is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bought a second hand Xbox 360 and returned it? Buy again? KAC Console Gaming 19 Dec 28, 2007 09:57 AM
bought new Ati Radeon 9600 card and does not work Aerox Radeon Technical Support 6 Dec 8, 2003 03:46 AM
Just bought a new ATI card.... Deathbecomesyou AMD Radeon Discussion and Support 22 Nov 7, 2003 02:30 AM
should i have bought this ATI card? landofcake AMD Radeon Software Discussion and Support 39 Jul 17, 2003 09:10 AM
i just bought an ati radeon 8500 128 mb oem card i'm not sure what one it is... toelessfoot AMD Radeon Discussion and Support 7 Aug 22, 2002 03:54 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:27 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.6.5
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
All trademarks used are properties of their respective owners. Copyright ©1998-2011 Rage3D.com
Links monetized by VigLink