Go Back   Rage3D » Rage3D Discussion Area » Graphics Technology Forums » AMD Radeon Discussion and Support
Rage3D Subscribe FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

AMD Radeon Discussion and Support General discussion, tweaking, overclocking and technical support questions about discrete Radeon graphics products.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old Oct 20, 2007, 07:42 PM   #1
Advertisement (Guests Only)

Login or Register to remove this ad
shootMasterxy
TECHNO
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bosnia and Herzegovina Mostar
Posts: 728
shootMasterxy is still being judged by the masses


Default Installing new gpu

hi guys,

i'm about to get asus 1950 pro 256mb pci-e,actually i ordered it.

now i have x1600pro from asus too,with 7.9 ccc.

my question is:

can i plug the new card and leave 7.9 drivers(cause i like it,and don't want to change anything),or i must install drivers which come with the card?

thanks!
shootMasterxy is offline   Reply With Quote
Old Oct 20, 2007, 10:05 PM   #2
nycdarkness
ಠ_ಠ
 
Join Date: Apr 2007
Location: China NYC
Posts: 8,349
nycdarkness once won a refrigerator on 'The Price is Right'nycdarkness once won a refrigerator on 'The Price is Right'nycdarkness once won a refrigerator on 'The Price is Right'nycdarkness once won a refrigerator on 'The Price is Right'nycdarkness once won a refrigerator on 'The Price is Right'nycdarkness once won a refrigerator on 'The Price is Right'


Default

You should be able to just swap it no problem. When you reboot, it should automatically recognize the change and load the appropriate driver.
__________________
Under construction


nycdarkness is offline   Reply With Quote
Old Oct 20, 2007, 10:33 PM   #3
demo
space cadet
 
Join Date: Sep 2007
Location: Australia Melbourne
Posts: 28,162
demo exchanges holiday cards with Vin Dieseldemo exchanges holiday cards with Vin Dieseldemo exchanges holiday cards with Vin Dieseldemo exchanges holiday cards with Vin Dieseldemo exchanges holiday cards with Vin Dieseldemo exchanges holiday cards with Vin Dieseldemo exchanges holiday cards with Vin Dieseldemo exchanges holiday cards with Vin Dieseldemo exchanges holiday cards with Vin Dieseldemo exchanges holiday cards with Vin Dieseldemo exchanges holiday cards with Vin Diesel


Default

personally i would uninstall the driver, put the 1950pro in then reinstall 7.9 if you like it, you dont have to use the cd drivers.
__________________
____________________
demo is offline   Reply With Quote
Advertisement (Guests Only)
Login or Register to remove this ad
Old Oct 21, 2007, 06:04 AM   #4
shootMasterxy
TECHNO
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bosnia and Herzegovina Mostar
Posts: 728
shootMasterxy is still being judged by the masses


Default

thanks guys!

anyone else?
shootMasterxy is offline   Reply With Quote
Old Oct 21, 2007, 06:11 AM   #5
Danny Nissan
high quality troll
 
Join Date: May 2007
Location: Sweden Sweden
Posts: 4,041
Danny Nissan can beat 'Minesweeper' on any difficultyDanny Nissan can beat 'Minesweeper' on any difficulty


Default

Never use CD-drivers, but instead always use the latest drivers from ATi.

This is how i would do;
1. uninstall 7.9
2. reboot.
3. shut down computer and swap your cards (ie remove the X1600 and insert the X1950).
4. boot the computer and install the 7.10 drivers
5 enjoy your games (=
__________________
ASUS PG279Q | ASUS Strix GTX 1080 Ti OC 2025MHz/12.2GHz | Intel i7 3770K 4.7GHz [Noctua NH-U12P SE2] | 2x8GB G.Skill TridentX DDR3-2400 10-12-12-31-1T | Fractal Design R4 | Be Quiet! Straight Power CM E9 580W | ASUS Maximus V Gene | SteelSeries Rival 310 | Qpad MK-50 | Sennheiser HD-555 | SupremeFX III | Samsung 850 Evo 250GB + 840 Evo 250GB | WD Caviar Black 1TB | Windows 10 Professional

iPhone 8 Plus
Danny Nissan is offline   Reply With Quote
Old Oct 22, 2007, 06:57 AM   #6
Hardwood
Radeon Evergreen
 
Join Date: Apr 2003
Location: Canada Alberta, Canada
Posts: 1,757
Hardwood is still being judged by the masses


Default

Personally I'd use the CD drivers first. IF they work without problems then update to newest. Actually I wouldn't even use the newest. I know my 1950pro AGP loves the 6.12 drivers. For some reason they get 10%+ fps in CS:S stress test compared to any newer ones in XP.

But yes, uninstall, remove and replace hardware and install drivers.
__________________
<---Computer #1 in System Specs Button

Computer#2), MSI 970 Gaming, FX 8350, Antec 750w True, 128GB Sandisk SSD, 1TB WD Black, Win 10pro x64
Computer #3) MSI A88X-G45, AMD A10-7850K, IGP, AMD 2x4GB 2133 Ram (R938G2130U1K),Thermaltake 550w, Win10pro
Hardwood is offline   Reply With Quote
Old Oct 22, 2007, 08:10 AM   #7
shootMasterxy
TECHNO
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bosnia and Herzegovina Mostar
Posts: 728
shootMasterxy is still being judged by the masses


Default

ok,thanks guys!
shootMasterxy is offline   Reply With Quote
Old Oct 22, 2007, 08:24 AM   #8
HonestJohn
More Brains
 
Join Date: Aug 2002
Location: United States North Carolina
Posts: 2,562
HonestJohn is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by Danny Nissan View Post
Never use CD-drivers, but instead always use the latest drivers from ATi.

This is how i would do;
1. uninstall 7.9
2. reboot.
3. shut down computer and swap your cards (ie remove the X1600 and insert the X1950).
4. boot the computer and install the 7.10 drivers
5 enjoy your games (=
Exactly how I do it. If you run into any issues, you could always back pedal to using an older driver set. Interesting to see the other schools of thought here though.
HonestJohn is offline   Reply With Quote
Old Oct 22, 2007, 01:11 PM   #9
shootMasterxy
TECHNO
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bosnia and Herzegovina Mostar
Posts: 728
shootMasterxy is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by HonestJohn View Post
Exactly how I do it. If you run into any issues, you could always back pedal to using an older driver set. Interesting to see the other schools of thought here though.
thanks mate!
shootMasterxy is offline   Reply With Quote
Old Oct 25, 2007, 08:31 PM   #10
shootMasterxy
TECHNO
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bosnia and Herzegovina Mostar
Posts: 728
shootMasterxy is still being judged by the masses


Default

well i finally get ASUS EAX1950 PRO 256 MB,256 bit,36 shaders,core/581MHz,memory/702MHz.
now i'm waiting for a PSU to get shipped.
cant wait to see what this baby can do!

i think it will be double faster than my X1600 256 MB,128 bit,12 shaders,core/398MHz,memory/391MHz.
shootMasterxy is offline   Reply With Quote
Old Oct 26, 2007, 05:25 PM   #11
lamarodom007
XTreameRadeoner
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 316
lamarodom007 is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by shootMasterxy View Post
well i finally get ASUS EAX1950 PRO 256 MB,256 bit,36 shaders,core/581MHz,memory/702MHz.
now i'm waiting for a PSU to get shipped.
cant wait to see what this baby can do!

i think it will be double faster than my X1600 256 MB,128 bit,12 shaders,core/398MHz,memory/391MHz.

Well I don't really want to put you down, but it's not going to make a HUGE difference from 1600pro to the 1950pro 256mb version, a 40%-60% gain is your best bet.
__________________
Intel i7-5930K @ 4.5Ghz
16GB G-Skill RipJaws 4 DDR 4 3200
Samsung 850 Pro 512GB x 2 RAID 0
3TB Seagate Barracuda 7200 64MB
2 x EVGA Geforce GTX 980
Asus SaberTooth X99 Plus
Seasonic Platinum 1000 Watts PSU
Nixeus NX-VUE27 2560x1440P IPS Display Port
Cosair Obsidian 900D Full Case
Logitech G500 Gaming Mouse
TT Esports Meka Gaming Mechnical Keyboard
Razer Goliathus Mouse Pad
Logitech Z 5500 5.1 Speaker
lamarodom007 is offline   Reply With Quote
Old Oct 26, 2007, 05:47 PM   #12
shootMasterxy
TECHNO
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bosnia and Herzegovina Mostar
Posts: 728
shootMasterxy is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by lamarodom007 View Post
Well I don't really want to put you down, but it's not going to make a HUGE difference from 1600pro to the 1950pro 256mb version, a 40%-60% gain is your best bet.
no way,but we'll see
shootMasterxy is offline   Reply With Quote
Old Oct 27, 2007, 09:34 AM   #13
HonestJohn
More Brains
 
Join Date: Aug 2002
Location: United States North Carolina
Posts: 2,562
HonestJohn is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by shootMasterxy View Post
no way,but we'll see

Unless Tom's Hardware Charts are totally screwed up, almost every benchmark, with or without AA/AF, at resolutions 1280x1024 and higher, show that the X1950 Pro does indeed run twice as fast as the X1600 Pro as you said. Didn't bother checking the lower resolutions .....

http://www23.tomshardware.com/graphi...=737&chart=318

Here's another showing the same kind of results. Double the framerates ......

http://www.sharkyextreme.com/hardwar...211_3658926__7

So it looks like you were right Shoot.

Last edited by HonestJohn : Oct 27, 2007 at 09:44 AM.
HonestJohn is offline   Reply With Quote
Old Oct 27, 2007, 10:41 AM   #14
shootMasterxy
TECHNO
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bosnia and Herzegovina Mostar
Posts: 728
shootMasterxy is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by HonestJohn View Post
Unless Tom's Hardware Charts are totally screwed up, almost every benchmark, with or without AA/AF, at resolutions 1280x1024 and higher, show that the X1950 Pro does indeed run twice as fast as the X1600 Pro as you said. Didn't bother checking the lower resolutions .....

http://www23.tomshardware.com/graphi...=737&chart=318

Here's another showing the same kind of results. Double the framerates ......

http://www.sharkyextreme.com/hardwar...211_3658926__7

So it looks like you were right Shoot.
thank's mate,for searching that for me.
lol in first case it's almost tripled!
second case is doubled,although there's X1600XT which is pretty faster than my X1600PRO.
you're the man!
check this out:
http://www23.tomshardware.com/graphi...=725&chart=281

http://www23.tomshardware.com/graphi...=725&chart=294
shootMasterxy is offline   Reply With Quote
Old Oct 27, 2007, 11:24 AM   #15
HonestJohn
More Brains
 
Join Date: Aug 2002
Location: United States North Carolina
Posts: 2,562
HonestJohn is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by shootMasterxy View Post
thank's mate,for searching that for me.
lol in first case it's almost tripled!
second case is doubled,although there's X1600XT which is pretty faster than my X1600PRO.
you're the man!
check this out:
http://www23.tomshardware.com/graphi...=725&chart=281

http://www23.tomshardware.com/graphi...=725&chart=294
Yeah, went through a lot of those and it appears to perform at least double across the board. Perhaps Lamarodom confused the 1600 series with the 1650 series which performs much better.
HonestJohn is offline   Reply With Quote
Old Oct 27, 2007, 01:13 PM   #16
shootMasterxy
TECHNO
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bosnia and Herzegovina Mostar
Posts: 728
shootMasterxy is still being judged by the masses


Default

Quote:
Originally Posted by HonestJohn View Post
Yeah, went through a lot of those and it appears to perform at least double across the board. Perhaps Lamarodom confused the 1600 series with the 1650 series which performs much better.
anyway,thanks for help and positive attitude!
shootMasterxy is offline   Reply With Quote
Old Oct 27, 2007, 05:05 PM   #17
cmar
Radeon Sea Islands
 
Join Date: Jan 2003
Location: Australia The Great South East
Posts: 3,038
cmar is still being judged by the masses


Default

Certainly it will depend to some extent on your CPU. When I upgraded from an A64 3700 to a Q6600 it felt like I had also upgraded my 7900GS.
__________________
Once I used to have a life - then I bought a PC
cmar is offline   Reply With Quote
Old Oct 28, 2007, 09:40 AM   #18
shootMasterxy
TECHNO
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bosnia and Herzegovina Mostar
Posts: 728
shootMasterxy is still being judged by the masses


Default

well i hope it'll work fine with my CPU.
shootMasterxy is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installing [email protected] the How??? way v2.0 KJ Distributed Computing (Team Rage3D) 12 Nov 10, 2005 12:20 PM
so im installing xp sp2... roofy Operating Systems 7 Aug 9, 2004 06:41 PM
Un-installing Nvidia drivers and installing ATI drivers? Mike89 AMD Radeon Software Discussion and Support 3 Apr 6, 2003 10:03 PM
Installing 9500Pro...re-installing XP before ? Franky04 Radeon Technical Support 1 Jan 8, 2003 01:09 PM
Installing Via 4 in 1's KingRoLo Radeon Technical Support 4 Jan 19, 2002 06:11 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:26 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.6.5
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All trademarks used are properties of their respective owners. Copyright ©1998-2011 Rage3D.com
Links monetized by VigLink