Go Back   Rage3D » Rage3D Discussion Area » Gaming and Computing Forums » General Hardware
Rage3D Subscribe Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

General Hardware Talk about PCs/Macs, motherboards, CPUs, sound cards, RAM, hard drives, networking and everything else about computer hardware!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old May 10, 2021, 06:00 PM   #1
Advertisement (Guests Only)

Login or Register to remove this ad
djsolidsnake86
Radeon R420
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 208
djsolidsnake86 is still being judged by the masses


Default Will using smart plug with a computer monitor cause any damage?

Using a wifi smart plug on a pc monitor, i was wondering if this will damage the monitor at all since turning it off is basically like unplugging the monitor while it's still turned on , it can damage the display electronics?
djsolidsnake86 is offline   Reply With Quote
Old May 11, 2021, 07:12 AM   #2
Meteor_of_War
USA-holes
 
Join Date: Feb 2004
Location: United States Massachusetts
Posts: 25,499
Meteor_of_War has a basement full of buried neg-reppersMeteor_of_War has a basement full of buried neg-reppersMeteor_of_War has a basement full of buried neg-reppersMeteor_of_War has a basement full of buried neg-reppersMeteor_of_War has a basement full of buried neg-reppersMeteor_of_War has a basement full of buried neg-reppersMeteor_of_War has a basement full of buried neg-reppersMeteor_of_War has a basement full of buried neg-reppersMeteor_of_War has a basement full of buried neg-reppersMeteor_of_War has a basement full of buried neg-reppersMeteor_of_War has a basement full of buried neg-reppers


Default

I've been using one of those smart power strips for years now and haven't had any issues. Although there's no wifi feature on mine. I've got my PC plugged into the control port that turns everything else on/off (including the monitor) when i turn on/off the PC.

Actually love using them. Really convenient and saves a bit of power too. I use several throughout my house and have definitely seen my power bill drop a bit.
Meteor_of_War is offline   Reply With Quote
Old May 11, 2021, 01:34 PM   #3
kboye
9700PRO RIP
 
Join Date: May 2003
Location: Norway
Posts: 1,679
kboye can beat 'Minesweeper' on any difficultykboye can beat 'Minesweeper' on any difficulty


Default

There are some issues here and there. My Samsung Odyssey G9 won't detect the Displayport source when power is cut then back on (instead of idle), literally have to shut down the PC, then power on screen, then power on PC. LG OLEDs use their standby time to compensate for pixel use ("pixel refresher"), cutting power to this would not be ideal. Some consoles do background updates, which can be useful at night.

Do like doing this for my simrig and the pincab
__________________
-
I miss seing Dawn on my Eizo T965 21" CRT with ATi 9700 PRO. RIP.
kboye is offline   Reply With Quote
Advertisement (Guests Only)
Login or Register to remove this ad
Old May 11, 2021, 03:50 PM   #4
Trunks0
Keeping an open mind
 
Join Date: Nov 2000
Location: Canada Vancouver, B.C., Canada
Posts: 20,467
Trunks0 once won a refrigerator on 'The Price is Right'Trunks0 once won a refrigerator on 'The Price is Right'Trunks0 once won a refrigerator on 'The Price is Right'Trunks0 once won a refrigerator on 'The Price is Right'Trunks0 once won a refrigerator on 'The Price is Right'Trunks0 once won a refrigerator on 'The Price is Right'


Subscriber
Default

Not likely to cause an issue? Although your display might loose it's settings if it's powered off like that for long enough.
__________________
-Trunks0
not speaking for all and if I am wrong I never said it.
(plz note that is meant as a joke)


System:
Gigabyte Z87X D3H - Intel i7 4770k @ 4.5Ghz - CoolerMaster Hyper 212 Black RGB - 16Gb Kingston HyperX Black DDR3-1600 - Asus DRW-24F1ST DVD±RW - Samsung 850 Evo 250Gib - 4TiB Seagate - Asus Radeon R9 Fury STRIX - Creative AE-5 Plus - Windows 10 64-bit
Trunks0 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can plugging stuff into a soundcard while the computer is on cause damage? chocoba65 General Hardware 7 Nov 5, 2006 02:04 AM
Can videocards damage CRT monitor?? ultraman AMD Radeon Discussion and Support 35 May 24, 2004 02:22 AM
Cat 3.8 and Monitor Damage Revisited gravioli Radeon Technical Support 18 Nov 10, 2003 10:01 AM
Who here has VGA refresh rate problem and monitor damage after installing cat 3.8? EnDlEsS AMD Radeon Discussion and Support 26 Oct 22, 2003 12:07 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:06 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.6.5
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
All trademarks used are properties of their respective owners. Copyright ©1998-2011 Rage3D.com
Links monetized by VigLink