Go Back   Rage3D » Rage3D Discussion Area » Archived Discussions » Radeon Technical Support
Rage3D Subscribe FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

Radeon Technical Support Radeon technical support forum for all Radeon products from the classic Radeon to the latest cutting edge family of graphics cards.

 
 
Thread Tools Display Modes
Old Apr 26, 2010, 08:02 AM   #1
Advertisement (Guests Only)

Login or Register to remove this ad
tfrost2002
Newbie
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3
tfrost2002 is still being judged by the masses


Default X1650 agp card

I recently purchased a new (? said it was) x1650 card on ebay and now have some problems. The current problems include receiving this meassge (didn't happen before installation), " A debugger has been detected. Unload the debugger and try again" when trying to load an old game (Freelancer). I have read posts from a number of people who have had this problem before with any number of suggestions on how to address the problem none that I have foun have solved my problem. The driver install is 6.14...... and so I attempted to download newer(? I think) drivers but was informed by ATI that I was attempting an illegal download. Can someone please suggest a solution?

Please leave out all the usual unnecessary discussion as I don't want to have to read useless commentary.

Actual suggestions for help would be greatly appreciated. I want to solve the "debugger problem and dl any new drivers if they will help.

Thank you for your help and consideration. I really appreciate those of you who have all the helpful knowledge to assist those of us who lack that knowledge.
tfrost2002 is offline  
Old Apr 27, 2010, 02:28 AM   #2
kn00tcn
zero-zero
 
Join Date: Jun 2006
Location: Canada Toronto
Posts: 4,643
kn00tcn is still being judged by the masses


Default

if you have opened processmonitor or a similar app during your windows session, that would trigger apps that dont like 'debuggers' to send that message until you restart
also possible for some antivirus to trigger that too

freelancer must have some kind of anti cracker/anti trainer (cheat) protection

i'd say get omega 7.12 drivers for that card if you're sticking with games before TF2 or UT3 or ETQW (i have an x800 that runs on omega7.12)
http://www.omegadrivers.net (Radeon Omega Drivers 4.8.442)

this is in XP 32bit?
__________________
AMD/ATI Catalyst Driver Profiles
OpenGL startup crash fix #1 / fix #2 (for < radeon 6000 cards?)
better crossfire for Section8 Prejudice, Hydrophobia, UDK

Last edited by kn00tcn : Apr 27, 2010 at 02:31 AM.
kn00tcn is offline  
Old Apr 27, 2010, 01:04 PM   #3
Qualitier
UltraRacer PC forever
 
Join Date: Apr 2002
Location: Spain Madrid
Posts: 1,911
Qualitier is still being judged by the masses


Default

About the Freelancer/debugger problem I cannot help, but I think I can in the AMD download problem (I'm not aware that you can d/l any kind of paid stuff from www.amd.com so I frankly doubt you got a message about illegal downloads, although some kind or error is possible).

I'm now at the main www.amd.com page. Near the upper right corner I'm seeing the drivers download box. In the "Component Category" list I select "Graphics". In "Operating System", "Windows XP Pro / Home". In "Product Line", "Radeon". In "Product Model", "Radeon X1xxx Series".

(comment: there're several choices for AGP products but for higher series, concretely "HD 2xxx AGP", "HD 3xxx AGP" and "HD 4xxx AGP". This is because these need specific drivers, but drivers for the X1xxx and lower series are irrespective of if the card is PCIe or AGP)

I click "View Results".

I get a page that explains that some ancient series "have been moved to the legacy software support structure". This basically means that they'll get less frequent driver updates (very rough summary!! please refer to the proper AMD page). I'm seeing links to two possible downloads:

Catalyst Software Suite (revision number 10.2, release date 2/24/2010)
WDM Integrated Driver (revision number 10.2, release date 2/24/2010)

The first one is the driver.

Link clicked and d/l successful!

These are the most modern drivers available, but I don't know if they're the more adequate ones for your problem. Good luck!
__________________

Windows XP 32 pro + Windows Vista 32 Ultimate, CCC + ATi Tray Tools
Club3D HD4890 Superclocked Edition (950/1050·4) with Accelero S1 rev2 + Turbo Module (2 80mm low-profile fans w/o frame)
LCD Samsung SyncMaster T260 (26", 1920x1200)
Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P (socket AM3, chipset AMD-790FX)
Phenom II X4 955-BE @ stock
4x2GB Geil DDR3-1333 7-7-7-24-33 1.5V @ 1333MHz 7-7-7-24-33-1T 1.6V; dual channel enabled; unganged mode
Sound Blaster Live! 5.1 with gameport, AverMedia AVerTV Hybrid Super007
2x WD 640GB Caviar Blue (SATA) in RAID 0, DVD reader (IDE), 2 DVD recorders (SATA+IDE), floppy drive, card reader
Corsair VX-550W, one +12V x 41A rail, 81-85% efficiency



Windows XP 32 pro, no CCC, ATi Tray Tools
Sapphire X1950pro 512MB AGP (580/702·2 MHz) with Accelero X2
CRT Nokia 446Xpro (19", 107 kHz) @ 1600x1200x75Hz (desktop) or 1280x1024x85Hz (games)
Asrock AM2NF3-VSTA (nForce3 250); [email protected] MHz (motherboard limitation, 3216MB/s up + 3216MB/s down)
Athlon64 X2 5000+ Brisbane (@13*201=2613MHz)
2x2GB Buffalo 2.1V + 2x1GB Kingston 2.0V, both DDR2-800 [email protected] 2*373MHz (2613/7) 4-4-4-12-2T 2.0V; dual channel enabled
56k modem, drives etc
Corsair VX-450W, one +12V x 33A rail, 81-85% efficiency
190W maximum consumption from the wall (monitor apart)
Qualitier is offline  
Advertisement (Guests Only)
Login or Register to remove this ad
Old Apr 29, 2010, 07:25 AM   #4
tfrost2002
Newbie
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3
tfrost2002 is still being judged by the masses


Default taken care of

Thank you for your help. I solved the problem with the game by installing a no cd patch and ATI/AMD reaponded to the dl problem.
tfrost2002 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
two problems with using an X1650 ATI card tfrost2002 Radeon Technical Support 0 Apr 26, 2010 08:54 AM
$19.99AR - Visiontek x1650 Pro Video Card (256MB, PCI-E) aggrodude AMD Radeon Discussion and Support 1 Apr 10, 2008 08:45 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:18 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.6.5
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All trademarks used are properties of their respective owners. Copyright ©1998-2011 Rage3D.com
Links monetized by VigLink